Kolbászos pizzagömbök Mester kenyérmix lisztből

 

Kolbászos pizzagömbök Mester kenyérmix lisztből

Igazi lakató finomság

Kasza Tibi fb oldalán láttam meg a napokban ezt a finomságot. Konkrétan lemászott a képernyőről, annyira brutálisan jól nézett ki, de mivel nem hívtak meg vendégségbe ☺️ így maradt a nyálcsorgatás. No de gondoltam nem hagyom ennyiben a dolgot, elkészítem a számomra megfelelő módon, gluténmentesen. Több liszt is szóbakerült, de végül a Mester kenyérMix liszt mellett döntöttem, mert ebből álomkönnyű, búzás állagra hajazó kelt tésztát lehet készíteni. Pontosan így lett ez most is! ☺️

 

Hozávalók:

- 300 gr Mester Család KenyérMix liszt (itt kapható: Mester Család)
- 1 tk só
- 1kk cukor
- 2 gr Dr.Oetker porélesztő
- 290 ml hideg!!! víz
- 1 ek olaj 

Töltelék:

- trappista sajt kockákra vágva (de növényi sajttal is tökéletesen működik)
- kolbász karikák
- paradicsomszósz, ketchup, pizzakrém, kinek mi tetszik

Tetejére szóráshoz:

- reszelt sajt 

A lisztet, sót, cukrot egy tálba mértem és kanállal összekevertem. Hozzáadtam a porélesztőt, megint kevertem rajta egyet, majd beleöntöttem a hideg vizet és kézi robotgéppel elkezdtem összeállítani a tésztát, végül hozzáadtam az olajat is és még 1-2 percig dagasztottam. Meleg helyen 25-30 percet kelesztettem.

Kelesztés után ilyen szépen megnőtt a tésztám!

A megkelt tésztából olajos kézzel kisebb adagokat csíptem, olajozott felületen ellapítottam...

(igen, az ott egy gumikesztyű, remélem senki nem hord ki lábon egy infarktust a látvány miatt. Higgyétek el, kiváló segédeszköz a konyhában, a gluténmentes kelt tészta készítés legfőbb kelléke)

Közepére kolbászt és sajt kockát tettem...

Majd szépen becsomagoltam mint egy batyut ☺️

Egy sütőtálat kibéleltem sütőpapírral majd szépen egymás mellé sorakoztattam a gombócokat..

Tetejére paradicsomszósz és pizzakrém keveréke került...

Erre került még reszelt sajt...

Majd egy határozott mozdulattal betoltam őket szolizni a sütőbe, kb. 200 fokra, úgy 10-12 percre, utána 180 fokon folytatták a barnulást...

Íme az illatozó, csudafinom végeredmény!

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika

vissza