Kenyérlángos/langalló Naturbit Alfa-mix lisztből

 

Kenyérlángos/langalló Naturbit Alfa-mix lisztből

Glutén-és laktózmentesen (nem kevés kalóriával)

Nos, az úgy volt hogy szeptember végén Székesfehérváron jártam, a Hunorganic Kft. üzemében egy szakmai üzemlátogatáson. (Erről az igen király napról bővebben itt olvashattok!) Szóval ezen a rendezvényen ettem életem talán legfinomabb kenyérlángosát és most nem túlzok! :) Ma elkészítettem itthon is, gondoltam felidézem azt a napsütéses szombatot, ahol sok jó emberrel találkoztam, beszélgettünk, nevettünk, ettünk, beszélgettünk, nevettünk, ettünk és így tovább :)

Tehát a recept..

- 300 gr Naturbit Alfa-Mix lisztkeverék
- 1 csomag porélesztő
- 1 tk só
- 1 kk cukor
- 1 ek olaj
- 275 ml langyos víz 

Tetejére ízlés szerint..

- laktózmentes tejföl
- kockázott bacon
- lilahagyma karikák 
- fokhagyma 

Lisztet, sót, cukrot egy tálba mértem, hozzáadtam a porélesztőt, beleöntöttem a langyos vizet és kézi robotgéppel elkezdtem összeállítani a tésztát. Hozzáadtam az egy evőkanál olajat is és tovább dagasztottam. Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral, lekentem kevés olajjal majd a tésztát olajos kézzel a sütőpapíros tepsibe tettem és ellapítottam...

Meleg helyen kb. 40 percet kelesztettem. Közben a fokhagymát összeaprítottam és a tejfölbe kevertem. A megkelt tészta ilyen szép lett :)

Tetejét megkentem a fokhagymás tejföllel..

..megszórtam baconnal...

..tettem rá lilahagyma karikákat..

..majd 200 fokra előmelegített sütőbe tettem és így sütöttem kb. 10 percet, majd 180 fokon további 25-30 percet. (a sütési idő mindig sütőfüggő!)

Elég nehezen tudtam kivárni míg megsül :) Marha jó illat volt a konyhában :)

Marcsi és Miklós!
Köszönöm nektek ezt a szuper lisztkeveréket! :)

 A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika

vissza