Karácsonyfa Szafi Free expressz lisztből

 

Karácsonyfa Szafi Free expressz lisztből

gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, élesztőmentes

Csigaként imádom ezt a tésztát, számtalanszor készítettem már, de gondoltam most a közelgő ünnepek alkalmával ideje más formát öltenie a tésztának! ☺️

- 150 g Szafi Free Expressz lisztkeverék (itt megvásárolható)
- 70 g Szafi Reform por eritrit (itt megvásárolható)
- csipet só
- 1 citrom reszelt héja
- 10 g almaecet  
- 140 g víz
+ kb. 5 g Szafi Free Expressz lisztkeverék a gyúráshoz

A töltelék hozzávalói:

- 35 g holland kakaópor
- 50 g Szafi Reform por eritrit
- 60 g víz 

Kenéshez:

- 1 kisebb tojás felverve (tudom hogy így már nem tojásmentes, akinek ez gondot okoz, kenje le a tészta tetejét folyékony lekvár +olaj keverékével.

A tészta hozzávalóit egy tálba mértem és kézzel összekevertem majd kb. 5 percet állni hagytam. A tészta szinte folyós de NEM szabad egy pici lisztet sem pluszban hozzáadni! Amíg pihen, szépen összeáll majd. Közben elkészítettem a csokikrémet. Ehhez a vizet, por eritritet és a kakaóport alaposan összekevertem. Tök jó sűrű csokikrémem lett.

A tésztát kevés liszttel megszórt szilikon lapon párszor átgyúrtam, két részre osztottam és egyenként téglalap alakúra nyújtottam...

Az egyik tésztalapból éles késsel fenyőfa alakot vágtam..

Majd ezt a formát rátettem a korábban kinyújtott tésztalapra és körbevágtam..

Az egyik tésztalapot lekentem a kakaós krémmel és befedtem a másik tésztával..

A tészta széleit kb. 1 - 1,5 cm távolságban bevágtam, a képen látható módon..

Majd az "ágakat" megcsavartam...

A maradék tésztából egy nagyobb és egy kisebb csillag formát szaggattam, amit a fa tetejére tettem és a krémmel "odaragasztottam"...

(A maradék tésztából különböző formákat szaggattam a maradék krémmel összeragasztottam.)

A tésztát felvert tojással kentem le és 160 fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütéssel kb. 20.25 percet sütöttem.

Íme az ehető karácsonyfám! ♥️

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza