Kakaós kalács Nutrifree Mix per Pane lisztből

 

Kakaós kalács Nutrifree Mix per Pane lisztből

Glutén- és tejmentesen

Ez a kedvenc kelt tészta receptem. Ezerarcú!

Annyiféle módon, különböző töltelékkel elkészítettem már, hogy szinte megszámolni sem tudom. Most a kakaós volt a soron, imádatos lett ez is! ♥️

Hozzávalók: 

- 250 g Nutri-free Mix per Pane liszt (itt kapható)
- 25 g porcukor
- csipet só
- 4 g Dr.oetker porélesztő
- 140 Joya mandulás rizstej
- 1 citrom reszelt héja

- 1 db M-es tojás
- 30 g Liga margarin

Töltelék:

Töltelék:

- 125 g Liga
- 90 g cukor
- 2 púpos evőkanál holland kakaópor 

Kenéshez:

- egy kisebb felvert tojás

A lisztet, sót, cukrot egy tálba mértem és kanállal összekevertem. Hozzáadtam a porélesztőt és ezután is összekevertem. Beleöntöttem a langyos tejet, hozzáadtam a tojást és kézi robotgéppel összeállítottam a tésztát. Végül beleöntöttem az olvasztott Ligát is és szép fényes tésztává dagasztottam. A tálat lefedtem egy konyharuhával és meleg helyen 40 percet kelesztettem.

Kelesztés után a tésztát rizsliszttel megszórt szilikon lapra borítottam, kézzel párszor átgyúrtam, majd két gombócra osztottam...

A tésztagombócokat egyesével téglalap alakúra, kb. 4mm vékonyra nyújtottam....

Megkentem a kakaós töltelékkel...

A tészta rövidebbik oldalát behajtottam...

...majd a hosszabbik felétől feltekertem...

Egy 20x11-es szögletes formát kibéleltem sütőpapírral, ebbe tettem a tésztát.

A két rudat összecsavartam...

és további 10 percet kelesztettem. Kelesztés után tetejét felvert tojással kentem le...

és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütöttem.
(a sütési idő mindig sütőfüggő)

Annyira puha és szaftos! Szinte hihetetlen!!! Feltétlen süssétek meg! ☺️

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika. 

vissza