Kakaós háromszög Nutrifree Mix per Pane lisztből

 

Kakaós háromszög Nutrifree Mix per Pane lisztből

Glutén- és tejmentesen

Aki ismer, tudja hogy imádom a kelt tésztákat. Összeállítani, dagasztani, keleszteni, formázni... Számomra mindegy hogy sós vagy édes a végeredmény, a tészta az ami engem érdekel. Náhányan valami ritka hóbortnak nevezik, nyilván azok nincsenek tisztában az általam említett érzéssel no és persze nem is szeretnek sütni de az is lehet hogy nem is tudnak...

Na de a lényeg a mostani receptben található csokis csiga.. Húúú gyereket, ez valami hihetetlen lett! Páratlan, ezt tutira állíthatom! Habkönnyű, lyukacsos a tésztája, szaftos a kakaós tölteléktől és csak halkan mondom: langyosan brutál finom! ☺️

 

 

Hozzávalók:

  • 300 gr Nutrifree Mix per Pane liszt (itt megvásárolható: Egészségmarket)
  • 1 csomag Dr. Oetker porélesztő
  • 200 ml Joya mandulás rizstej 
  • 1 db M-es méretű tojás
  • 1 ek olvasztott Liga margarin
  • csipet só
  • 50 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Töltelék:

  • 3 csapott ek cukrozatlan kakaópor
  • 5 ek kristálycukor
  • kevés olvasztott vaj a kenéshez

Tetejére:

  • 1 kisebb tojás 

A lisztet és az élesztőt a dagasztógép táljába mértem majd kanállal alaposan összekevertem. Hozzáadtam a cukrot, sót, vaníliás cukrot, majd megint összekevertem. Beleöntöttem a tojást és a langyos tejet, majd elkezdtem dagasztani a tésztát. Mikor összeállt, hozzáadtam az egy evőkanál olvaszott vajat is és kidagasztottam a tésztát. Nagyon szép fényes lett. Letakarva meleg helyen 35-40 percet kelesztettem.

A megkelt tésztát rizsliszttel megszórt szilikon lapra borítottam és kézzel párszor átgyúrtam..

...majd téglalap alakúra, kb. fél centi vastagra nyújtottam..

Érdemes az általam oly sokszor emlegetett gumikesztyűs módszert alkalmazni, mert a tészta kissé lágy, tapad és ragad, de kesztyűben nagyon királyul lehet bánni vele.

Kb. másfél evőkanál olvasztot vajjal lekentem...

..megszórtam kakaópor+cukor keverékével...

A hosszabbik oldalától fogva felcsavartam...

..és háromszög alakban felvágtam..

A tésztát sütőpapíros tepsibe tettem és még kb. 10 percet kelesztettem süté előtt!

(nekem a fenti mennyiségből ennyi lett)

Kelesztés után tetejét felvert tojással kentem le majd 180 fokra előmelegített sütőben sütöttem kb. 10 percet, majd további 15 percet 160 fokon.
(a sütési idő sütőfüggő)

Annyira puha, finom és illatos!!! IMÁDOM! ♥️

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika

vissza