Kakaós csiga

 

Kakaós csiga

Glutén és tejmentesen!

Kakaós csigára vágytam, egyből orvosoltam is a problémát :))

Hozzávalók: 

- 300 gr Nutri-free Mix per pane liszt (itt megvásárolható: Egészség Market)
- 150 ml Joya mandulás rizstej
- 1 csomag Dr. Oetker porélesztő
- 70 gr vaj (én Ligát használtam)
- csipet só
- 2 ek cukor
- 1 db M-es tojás

A kakaós töltelékez:

- 6-7 ek cukor
- 2 púpozott ek holland kakaópor
- kókuszolaj 

Tetejére kenéshez:

- 2 ek Liga
- 2 ek Joya mandulás rizstej
- 1 csomag Dr.Oetker vaníliás cukor 

A lisztet a dagasztógép táljába mértem, hozzáadtam a sót, cukrot, tojást, élesztőt, az olvasztott vajat és a langyos tejet is, majd bekapcsoltam a gépet és hagytam dolgozni. Kb.6-8 percig dagasztottam a tésztát, ezután 50 fokos sütőben 35-40 percet kelesztettem. Miután szépen megkelt a tészta, kókuszzsírral megkent szilikon lapon 4-5 mm vékonyra nyújtottam...

..vékonyan leketentem kókuszolajjal, megszórtam a cukros-kakaós tötelékkel..

A tésztát feltekertem, kb.2 centis karikákra vágtam és sütőpapírral bélelt tepsibe tettem..

Visszatettem még kb. 5-10 percre az 50 fokos sütőbe kelni majd 180 fokra állítottam a sütőt és kb. 30 perc alatt megsütöttem. Félifőben meglocsoltam a vajas-tejes-vaníliáscukros keverékkel..

Nagyon nagyon finom lett! :)

Sütéseimehez a gluténmentes alapanyagokat az Egészség Market biztosítja!

www.egeszsegmarket.hu

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika

vissza