Kakaós csiga Mester kelt tészta lisztből

 

Kakaós csiga Mester kelt tészta lisztből

Glutén, tej és hozzáadott cukor nélkül.

Hozzávalók:

- 250 gr Mester Család kelt tészta liszt (itt megvásárolható: Mester Család)
- 155 ml langyos víz
- 4 gr Dr.Oetker porélesztő
- 1 db M-es tojás sárgája
- csipet só
- 40 gr eritrit
- 25-30 gr Liga margarin

Töltelék:

- 125 gr Liga
- 100 gr eritrit
- 2 púpos evőkanál holland kakaópor (itt megvásárolható: Mester Család

A lisztet tálba mértem, hozzáadtam a sót, eritritet és összekevertem. Beleszórtam a porélesztőt, hozzáöntöttem a langyos vizet majd kézi robotgéppel összeállítottam a tésztát. Beleöntöttem az olvasztott Ligát is és tovább dagasztottam. Miután összeállt a tészta, meleg helyen hagytam kelni 35-40 percet. Rizsliszttel megszórt szilikon lapon kézzel párszor átgyúrtam, majd kb. ujjnyi vastagra, téglalap alakúra nyújtottam...

A töltelékhez a kakaóport az eriterittel összekevertem, a Ligát mikróban picit megolvasztottam majd a kakaós keverékhez öntöttem és kanállal összekevertem. Ezzel kentem le a tésztát..

A tésztalapot a rövidebbik oldalától fogva feltekertem és kb. 2 centi széles szeletekre vágtam, amiket sütőpapíros tepsibe tettem..

További 10-15 percet kelesztettem majd tetejét felvert tojással kentem le és 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütöttem. (a sütési idő mindig sütőfüggő!)

Néhány csigusz tetejét olvasztott tejmentes étbevonóval locsoltam meg :)

Sütésemhez a gluténmentes alapanyagokat a Mester Család biztosítja!

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika

vissza