Hamis mini briós Mester kelt tészta lisztből

 

Hamis mini briós Mester kelt tészta lisztből

Glutén-és tejmentesen

Hozzávalók:

- 250 gr Mester kelt tészta liszt (itt megvásárolható: Mester Család)
- csipet só
- 4 gr Dr.Oetker porélesztő
- 100 ml langyos Joya mandulás rizstej
- 95 gr Liga
- 2 tojás sárgája
- 50 gr cukor
- 1 citrom reszelt héja

Kenéshez:

- 1 kisebb tojás

Szóráshoz:

- porcukor

A lisztet tálba mértem, hozzáadtam a sót és a cukrot, majd egy kanállal összekevertem. Beleszórtam a porélesztőt, hozzáadtam a tojások sárgáját és a langyos növényi tejet, majd kézi robotgép dagasztóspiráljával elkezdtem összeállítani a tésztát, közben a puha vajat folyamatosan adagoltam hozzá. Addig dagasztottam, míg szép egynemű tésztát kaptam. Letakarva meleg helyen hagytam kelni 35-40 percet. Muffinsütő formába muffinpapírokat tettem. A megkelt tésztából kimértem 12 db, egyenként 35 grammos adagot, amit golyóvá formáztam és muffinformákba tettem..

... tetejüket felvert tojással kentem le.  A maradék tésztát rúddá sodortam és 12 egyenlő részre osztottam, ezekből is golyókat formáztam és a nagyobbik tésztagombóc tetejére ültettem, ezeket is lekentem tojással...

180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütöttem. 

Az alapanyagokat a Mester Család biztosította!

http://webaruhaz.mestercsalad.hu/

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika

vissza