Fonott kalács Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverékből

 

Fonott kalács Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverékből

Gluténmentes, tejmentes, szójamentes, szénhidrát-csökkentett, paleo

A bejegyzés alján megtaláljátok az élesztős változatot is háromszor mennyiségben készítve!

Annyira imádom a brióst és az édes kiflit ebből a receptből, hogy fonott kalácsot is készítettem belőle! Olyan puha, nagyon szépen megtartotta a formáját, illatos és iszonyú finom! ♥️

Szerintem számtalan formában elkészíthető, nagyon könnyű bánni a tésztával, nem tapad, nem ragad, tök jól lehet formázni!

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

  • 75 g Szafi Reform kenyér- és péksütemény lisztkeverék (itt megvásárolható)
  • 25 g Szafi Reform gluténmentes rostkeverék (itt megvásárolható)
  • 25 g Szafi Reform eritrit
  • csipet só
  • késhegynyi Szafi Reform vaníliapor 
  • 6 g citromhéj
  • 10 g citromlé
  • 1 db M-es méretű tojás
  • 1 db M-es méretű tojás sárgája
  • 30 g cocomas kókuszkrém
  • 5 g Szafi Reform kókuszolaj 
  • 60 g víz
  • + 4 g Szafi Reform bambuszrost liszt a gyúráshoz és formázáshoz 

Sütés előtti kenéshez:

  • 6 g tojásfehérje

Sütés utáni kenéshez és szóráshoz :

  • 1 g Szafi Reform kókuszolaj 
  • 18 g Szafi Reform eritrit 

Két külön tálba kimértem a száraz és a folyékony alapanyagokat majd a kettőt összeöntöttem és csomómentesre kevertem, kézzel jó alaposan átgyúrtam. 5 percig pihentettem, majd liszttel megszórt szilikon lapon újra átgyúrtam és a tésztát 6 részre osztottam...

Mindegyik tésztagombócot 25 centi hosszúságú rúddá sodortam...

Majd 3-3 rudat összefontam..

Tetejüket tojásfehérjével kentem le 200 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső programon kb. 40 perc alatt megsütöttem, majd rácsra tettem és hagytam teljesen kihűlni. Ezután lekentem kókuszolajjal és megforgattam eritritben! 

Ez valami hihetetlen finoooom! 

..és ahogy fent írtam, itt a háromszoros adagból készült élesztős verzió Patkos Dalma receptje alapján!

 Grammra pontosan kimérve mindent, mert én ilyen vagyok!  A recept egy az egyben az, ami Szafi oldalán található + 1 csomag porélesztő került bele. Lemértem a tojásokat is, M-es méretet használtam, a 3 egész tojás 157 gramm, a 3 tojás sárgája pedig 49 gramm volt. A kókuszkrém, kókuszolaj és a víz langyos, a tojások szobahőmérsékletűek voltak, ez szerintem nagyon fontos az élesztő miatt!!!
A tésztából 3 db, egyenként 46 cm hosszú rudakat sodortam, amiket hármas fonással fontam. Tojásfehérjével kentem le, sütőpapíros tepsiben, forma nélkül sütöttem 185 fokon pontosan 54 percig. (a belsejéről készült fotók más árnyalatúak, mert sajnos már csak lámpafénynél tudtam elkészíteni)
Szóval süssétek mert ez nagyon kalács!  

Fázisfotók:

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika

vissza