Élesztőmentes kalács Szafi lisztekből

 

Élesztőmentes kalács Szafi lisztekből

Szénhidrátcsökkentett, gluténmentes, zsírszegény fonott kalács

A kedvenc lisztjeim házasságából született egy nagyon finom élesztőmentes kalács is.  Julika készítette, az ő verzióját próbáltam most ki...

Hozzávalók:

- 200 g Szafi Free Expressz lisztkeverék
- 80 g Szafi Refrom kenyér és péksütemény lisztkeverék
- 18 g Szafi Free ötödannyi édesítő (valószínűleg negyedannyival is működik)
- 2 g Szafi Reform himalaya só
- 1 tk vanília kivonat
- 8 g bio citromhéj
- 30 g fehérborecet
- 340 g langyos víz
+ 3 g Szafi Reform bambuszrost liszt a gyúráshoz és formázáshoz
+ Szafi Free kajszibarack lekvár + pici kókuszolaj keveréke

Külön edénybe mértem ki a száraz és a folyékony hozzávalókat, majd az egészet összekevertem, kézzel alaposan összegyúrtam. A tésztát 10 percig pihentettem. A pihentetési idő leteltével lisztezett felületen átgyúrtam majd 7 egyenlő részre osztotta. A tésztadarabokat egyenként 33-34 cm hosszúra sodortam. 3 tészta rúdból kalácsot fontam, a maradékból pedig briósokat csavartam... 

Tetejét lekvár + kókuszolaj keverékével kentem le..

180 fokra előmelegített sütőben alsó-felső programon 45 percet sütötte, majd 200 fokon további 15 percet.

Nagyon finom puha és illatos!!!

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza