Dupla pizza Mester házi kenyérlisztből

 

Dupla pizza Mester házi kenyérlisztből

Glutén, tej- és tojásmentesen

Igazi strandkaja, nem ragad, nem szottyos, simán és könnyen lehet csomagolni.

Hozzávalók:

- 250 gr Mester Házi kenyérliszt (itt megvásárolható: Mester Család)
- 1 tk só
- 1 kk cukor
- 3 gr Dr. Oetker porélesztő
- 1 kk szárított oregánó
- 250 ml hideg víz

Feltét:

- paradicsomszósz
- oregano
- kolbász
- Violife növényi sajt

Tetejére:

- paradicsomszósz 

A lisztet, sót, cukrot egy tálba mértem és kanállal összekevertem. Beleszórtam a porélesztőt, hozzáöntöttem a hideg vizet és kézi robotgéppel összeállítottam a tésztát. Olajos kézzel cipóvá formáztam és letakarva meleg helyen 35 percet kelesztettem. Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral, a papírt enyhén megolajoztam. A megkelt tésztát két részre osztottam, az egyik felét az olajozott sütőpapírra tettem és kezemmel ellapítottam..

Megkentem paradicsomszósszal...

..megszórtam pici oreganoval, tettem rá kolbász karikákat...

..szórtam rá reszelt növényi sajtot..

..és a maradék tésztával befedtem, amit szintén olajos kézzel lapítottam el a paradicsomos kolbászos feltéten...

Tetejét lekentem paradicsomszósszal, megszúrtam pár helyen villával..

Végül 180 fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütéssel kb. 25-30 perc alatt megsütöttem.

Egyszerű, gyors és nagyon finom! Simán lehet uzsonnás zacsiba is csomagolni! :)

TIPP! Aki élesztőmentesen étkezik, készítheti anélkül is. Egyszerűen csak hagyja ki és keleszteni sem kell, csak kb. 10 percig pihentetni a tésztát dagasztás után!

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika

vissza