Csokis kelt kalács

 

Csokis kelt kalács

Mester kelt tészta lisztből, glutén, tej és hozzáadott cukor mentesen!

Kissé befűtöttem a konyhában, ilyen is kell néha, még nyáron is :) Kakaós kalácsra vágytam, így hát megsütöttem magamnak...

Hozzávalók:

- 250 gr Mester Család kelt tészta liszt (itt megvásárolható: Mester Család)
- 155 ml langyos víz
- 4 gr Dr.Oetker porélesztő
- 1 db M-es tojás sárgája
- csipet só
- 40 gr eritrit
- 25-30 gr Liga margarin

Töltelék:

- 125 gr Liga
- 100 gr eritrit
- 2 púpos evőkanál holland kakaópor (itt megvásárolható: Mester Család

A lisztet tálba mértem, hozzáadtam a sót, cukrot és összekevertem. Beleszórtam a porélesztőt, hozzáöntöttem a langyos vizet majd kézi robotgéppel összeállítottam a tésztát. Beleöntöttem az olvasztott vajat is és tovább dagasztottam. Miután összeállt a tészta, meleg helyen hagytam kelni 35-40 percet. Rizsliszttel megszórt szilikon lapon kézzel párszor átgyúrtam, majd kb. ujjnyi vastagra, téglalap alakúra nyújtottam...

A töltelékhez a kakaóport az eriterittel összekevertem, a Ligát mikróban picit megolvasztottam majd a kakaós keverékhez öntöttem és kanállal összekevertem. Ezzek kentem le a tésztát..

Két rövidebbik szélt behajtottam, majd feltekertem mint egy bejglit..

..és egy olajjal kikent, rizsliszttel megszórt 20 centi hosszú szögletes formába tettem..

Hagytam még kb. 10 percig pihenni, majd tetejét felvert tojással kentem le és 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütöttem. (a sütési idő mindig sütőfüggő!)

Nagyon-nagyon finom lett! A közepét imádom a legjobban! :)

Sütésemhez a gluténmentes alapanyagokat a Mester Család biztosítja!

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika

vissza