Csokis kalács Mester kelt tészta lisztből

 

Csokis kalács Mester kelt tészta lisztből

Glutén- és laktózmentesen

Hozzávalók: 

- 250 g Mester kelt tészta liszt
- 20 g porcukor
- csipet só
- 1 csomag porélesztő
- 130 ml Joya mandulás rizstej
- 1 citrom reszelt héja

- 1 db M-es tojás
- 30 g Liga 

Töltelék:

- 250 g Szarvasi laktózmentes macrapone
- 3 ek Tutti holland kakaópor
- 90 g porcukor 

Kenéshez:

- egy kisebb felvert tojás

A lisztet, sót, cukrot egy tálba mértem és kanállal összekevertem. Hozzáadtam a porélesztőt és ezután is összekevertem. Beleöntöttem a langyos tejet, hozzáadtam a tojást és kézi robotgéppel összeállítottam a tésztát. Végül beleöntöttem az olvasztott margarint is és szép fényes tésztává dagasztottam. A tésztát meleg helyen (én 50 fokos sütőben szoktam) kb. 30 percet kelesztettem. 

Amíg kelt a tészta, kikevertem a krémet. A mascarponet egy tálba tettem, hozzáadtam a kakaóport és a porcukrot, majd alaposan összekevertem.

A tésztát kelesztés után rizsliszttel megszórt szilikon lapra borítottam, kézzel párszor átgyúrtam, majd két gombócra osztottam, egyenként téglalap alakúra, kb. fél centi vastagra nyújtottam..

A kakaós-mascarpones krémet két részre osztottam, megkentem a tésztalapot és rövidebbik széleit visszahajtottam...

A két rudat összecsavartam.

és egy sütőpapírral bélelt 20x11 cm-es szögletes formába tettem, meleg helyen további 20 percet kelesztettem..

Tetejét lekentem felvert tojással és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt készre sütöttem. (a sütési idő mindig sütőfüggő)

Nem kicsit csúnyácska  ellenben brutál finom!!!

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza