Csokis gömbök

 

Csokis gömbök

A sokszor lepróbál és bevált kelt tészta receptemből készült ez a csokis gömb, most épp tejmentesen.

Elronthatatlan, sokszor lepróbált kelt tésztából! Süssétek!!! :)

Már nagyon sokszor sütöttem ebből a kelt tészta variációból. Nem lehet elrontani! Könnyű, rugalmas tészta lesz belőle, különböző módon tölthető, akár sósan, akár édesen is elkészíthető. Nálam ma az édes verzióra esett a választás.

A tészta hozzávalói:

- 300 gr Nutrifree MIx per Pane liszt
- 2 dl Joya rizstej
- valamivel több mint fél csomag Dr. Oetker porélesztő
- csipet só
- 30 gr cukor
- 1 tojás sárgája+ 1 egész a kenéshez
- 1 ek olaj

A csokis töltelékhez:

- 120 gr kókuszzsír
- 1 csomag vanílás cukor
- 100 gr porcukor
- 1 púpos evőkanál Szerencsi cicás kakaópor

A tészta hozzávalóit egy tálba mértem és dagasztógéppel összeállítottam. 50 fokos sütőben kb. 35 percet kelesztettem, eközben elkészítettem a csokis tölteléket. A kókuszzsírt megolvasztottam, hozzáadtam a vaníláscukor, a porcukrot és a kakaót, majd alaposan kikevertem. Miután megkelt a tészta, kisebb gombócokat csíptem belőle, amiket a kezemmel ellapogattam...

..a csokis töltelékből egy teáskanállal a tészta közepére tettem..

..majd a tészta széleit kis csomag formára összefogtam..

Egy csatos tortaformát kibéleltem sütőpapírral és a töltött tésztagombócokat a formába pakoltam..

5 percre visszatoltam az 50 fokos sütőbe, majd tetejét felvert tojással lekentem..

Majd 180 fokon kb. 30-35 perc alatt készre sütöttem! (a sütési idő mindig sütőfüggő!!!)

10 perc után már ilyen szépek voltak a gömböcskék..

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika

vissza