Csillagkalács Nutri-free Mix per Pane lisztből

 

Csillagkalács Nutri-free Mix per Pane lisztből

Glutén-és tejmentesen

Annyi de annyi féle kelt tésztás finomságot készítettem már, hogy lassan megszámolni sem tudom. Van viszont még pár ami hátra van, így most ezek jönnek szépen sorban! :) Ilyen ez a csillagkalács is. Olvastam cifrábbnál cifrább dolgokat róla a neten, hogy ki kell nyújtani a tésztát aztán rátenni egy tányért, körbevágni és így meglesz a kör alakú tészta... ha-ha-ha Hát ez állati vicces. Szerintem aki nem tud kör alakú tésztát nyújtani egy nyamvadt tányér nélkül, az neki se álljon inkább! ☻ Én viszont megmutatom nektek egy szuper kis videóban hogyan kell tányér és egyéb kellék nélkül kör alakú tésztát formázni, nem melleseleg az egész kalács készítését nyomon követhetitek a lenti kisfilmben! ☻ 

Hozzávalók: 

- 250 gr Nutri-free Mix per Pane liszt (itt kapható: Egészségmarket)
- 30 gr por eritrit 
- csipet só
- 1 csomag Dr. Oetker porélesztő
- 140 ml Joya mandulás rizstej
- 1 citrom reszelt héja

- 1 db M-es tojás
- 30 gr Liga 

Kenéshez:

- kevés olvasztott Liga

Töltelék:

- 2 ek kristályos eritrit 
- 2 ek Tutti holland kakaópor 

Tetejére:

- egy kisebb tojás felverve

Az elkészítésről, tésztanyújtásról, formázásról készült videót itt találjátok! ↓

Mielőtt valaki a fejéhez kap a videóban látható gumikesztyű miatt, először inkább próbálja ki ezt a technikát! Verhetetlen! Már nagyon sokan eltanulták tőlem és mindig pozitív a visszajelzés! :) Ezerszer könnyebb bánni a tésztával, nem leszünk nyakig ragacsosak és nem kell 2 percenként kezet mosni egy-egy folyamat után!

A lisztet, sót, cukrot egy tálba mértem és kanállal összekevertem. Hozzáadtam a porélesztőt és ezután is összekevertem. Beleöntöttem a langyos tejet, hozzáadtam a tojást és kézi robotgéppel összeállítottam a tésztát. Végül beleönöttem az olvasztott Ligát is és szép fényes tésztává dagasztottam...

A tálat lefedtem egy konyharuhával és meleg helyen 40 percet kelesztettem. Kelesztés után rizsliszttel megszórt szilikon lapra borítottam a tésztát és kézzel párszor átgyúrtam, majd 3 kisebb gombócra osztottam..

A gombócokat egyenként kör alakúra nyújtottam.. (ez látszik a videóban is)

..majd megkentem olvasztott vajjal, megszórtam kakaópor+eritrit keverékével..

..és ráfektettem a második, szintén kör alakúra nyújott tésztalapot...

Újra lekentem olvasztott vajjal, megszórtam kakaópor+eritrit keverékével és harmadik, egyben utolsó kör alakú tésztalappal is befedtem. Egy poharat tettem a tészta közepére..

Éles késsel bevágtam.. (itt kövessétek a videóban látható müdszert)

..és két-két tésztacsíkot egymással szembe fordítva megcsavartam..

A virágos sütőpapíros tepsibe tettem. (lehet sima sütőpapíron is formázni a tésztát, így a végén már nem kell átemelni)

..majd további 15-20 percet kelesztettem, ezután felvert tojással kentem le..

..és 180 fokra előmelegítet sütőben kb. 35 perc alatt készre sütöttem. (a sütési idő mindig sütőfüggő)

Felvágva :)

Sütéseimhez az alapanyagokat az Egészségmarket biztosítja!

www.egeszsegmarket.hu

 

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika

vissza