Csíkos háromszögek

 

Csíkos háromszögek

Glutén, tej- és cukormentesen Mester lisztekből!

Hozzávalók:

- 250 gr Mester kelt tészta liszt (itt kapható)
- 100 gr Mester házi kenyérliszt (itt kapható)
- 4 gr Dr. Oetker porélesztő
- 200 ml Joya mandulás rizstej 
- 1 db M-es méretű tojás
- 45 gr olvasztott vaj (én Ligát használtam)
- csipet só
- 65 gr eritrit
- 1 citrom reszelt héja 

A kakaós tésztához:

- 2 csapott ek cukrozatlan kakaópor
- 2 ek Joya mandulás rizstej
- 1 ek vaj Liga

Tetejére:

-  1 kisebb tojás 

A kétféle lisztet a dagasztógép táljába mértem majd kanállal alaposan összekevertem. Hozzáadtam az élesztőt, eritritet sót, reszelt citromhéjat, majd megint összekevertem. Beleöntöttem a tojást és a langyos tejet, majd elkezdtem dagasztani a tésztát. Mikor összeállt, hozzáöntöttem az olvaszott vajat is és kidagasztottam a tésztát. Nagyon szép fényes lett. Ezután két részre osztottam, az egyikbe belekeertem a kakaóport, Ligát és a tejet és tovább dagasztottam, majd mindkét tésztát letakarva meleg helyen 35 percet kelesztettem. Egy szilikon lapot olvasztott vajjal vékonyan lekentem, a megkelt tésztákat kézzel átgyúrtam és kb. 3-4 mm vékonyra nyújtottam. Először a kakaós lapot nyújtottam ki, amit a nyújtófa segítségével egy sütőpapírra emeltem, amíg a fehér tésztát kinyújtottam...

A két tésztát egymásra raktam, alul maradt a világos tészta, rátettem a kakaósat...

..és felcsavartam mint egy bejglit :)

Olajos pengéjű éles késsel háromszögekre vágtam..

..majd ezeket sütőpapíros tepsibe rakosgattam...

További 10-15 percet kelesztettem majd tetejüket lekentem felvert tojással és 180 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütöttem. (a sütési idő mindig sütőfüggő)

Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat a Mester Család biztosítja!

webaruhaz.mestercsalad.hu


vissza