Baconös-pizzakrémes párna+kenyér

 

Baconös-pizzakrémes párna+kenyér

Egy alaptészta, kétféle végeredmény. Pizzakrémes párna és egy kenyér készült ugyan abból a tésztából.

Ez egy teljesen egyszerű alaptészta, amiből most két különböző dolgot készítettem. Egyik egy baconös-pizzakrémes párna, a másik pedig egy kenyér. Az alaptészta így készült...

 

 

Hozzávalók:

- 300 gr Nutri-free Mix per Pane liszt
- 200 gr Schär MIx B liszt
- egy csomag Dr. Oetker porélesztő
- 1 ek tápióka keményítő
- 1 ek burgonyapehely
- 1 tk méz
- 1 tk cukor
- 2 tk almaecet
- 320 ml langyos víz
- 4 ek olaj

Töltelékhez (kb. 20 deka mennyiséghez):

- 250 gr kockázott bacon
- Univer pizzakrém

A tészta hozzávalóit (az olaj kivételével) robotgéppel dagasztottam, majd miután szépen összeállt a tészta, hozzáadtam az olajat is. Így dagasztottam még 10 percig. A tésztát két részre osztottam. Az egyik adagból olajos kézzel kb. fél öklömyni gombocókat formáltam, kezemmel ellapítottam, közben négyzet alakúra formáztam..

...egyik felét lekentem pizzakrémmel, másik felét olajos késsel bevagdostam..

A pizzakrémre rátettem az előzőleg megpirított bacon kockákat..

..majd a tészta azon felét, amelyiket korábban késsel bevagdostam, ráhajtottam a pizzakrémes oldalra..

Széleit ujjaimmal lenyomtam..

A tésztát sütőpapíros tepsibe raktam és 50 fokos sütőben 30 percet kelesztettem..

Kelesztás után ilyenek voltak..

Tetejüket lekentem olajjal majd 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütöttem.

A maradék tésztából kenyeret sütöttem. Amit egy olajjal kikent, rizsliszttel megszórt sütőtálban sütöttem.

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika

vissza