Baconös csónak Mester házi kenyérlisztből

 

Baconös csónak Mester házi kenyérlisztből

Igazi kelt tésztás finomság!

Hozzávalók:

- 250 g Mester Házi kenyérliszt (itt megvásárolható: Mester Család)
- 1 tk só
- 1 kk cukor
- 3 g Dr. Oetker porélesztő
- 250 ml hideg víz
- 1 ek olaj

Feltét:

- bacon
- 1 ek ketchup 
- 1 ek laktózmentes tejföl
- 1 kis gerezd fokhagyma 
- sajt

A lisztet, sót, cukrot, egy tálba mértem és kanállal összekevertem. Beleszórtam a porélesztőt, hozzáöntöttem a hideg vizet és kézi robotgéppel összeállítottam a tésztát. Olajos kézzel cipóvá formáztam és letakarva meleg helyen 35 percet kelesztettem. Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral. A tésztából szintén olajos kézzel kisebb gombócokat csíptem és a sütőpapíros tepsiben ellapítottam az alábbi forma szerint..

A ketchupot+tejfölt összekevertem, hozzáadtam az összetört fokhagymát majd ezzel kentem le a tésztát..

A bacont megpirítottam és a ketchupos-tejfölös szószra tettem....

180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-22 percet sütöttem, majd kivettem, megszórtam reszelt sajttal és visszatoltam a sütőbe még kb. 5-6 percre.

Nagyon finom, egyszerű kaja! Nálunk az egész család nagyon szereti!

vissza