Bacon csomók

 

Bacon csomók

Reszelt sajttal gazdagított tészta bacon csíkokkal egybesütve gluténmentesen.

Mindig keresek valami kihívást.. :)

Mind a kelt tésztát, mind a bacont szeretem és ez a mostani recept ötlet pont a kettő ötvözete. Ezen az oldalon bukkantam rá, sajnos nem tudom kit illet az eredeti recept, egy biztos, én elkészítettem mentes változatban és nagyon finom lett!

Hozzávalók:

- 200 gr Nutri-free Mix per Pane liszt
- 50 gr Schär Mix B liszt
- fél csomag Dr.Oetker porélesztő
- 60 ml langyos víz
- 60 ml langyos laktózmentes tej
- másfél ek cukor
- 1 kisebb tojás
- 1 kk só
- 2,5 ek olvasztott vaj (én Ligát használtam)
- 2,5 dkg laktózmentes reszelt trappista
- 12 csík bacon

Langyos vízben olvadásig kevertem a cukrot, beleszórtam a porélesztőt, hozzáadtam a tojást, tejet és a sót. Robotgéppel lassan elkezdtem keverni, közben fokozatosan adagoltam hozzá a lisztet. Amikor már egynemű lett a tészta, hozzáadtam az olvasztott vajat és a reszelt sajtot is és kb. 5 percig folyamatosan dagasztottam. Akkor jó a tészta, amikor már szépen elválik az edény falától. Ezután az olajos kezemben átforgattam a tésztát és 50 fokos sütőben hagytam kelni 35 percet. Miután megkelt, mint egy tortát, felszeleteltem, 12 részre osztottam, hogy könnyebb legyen dolgozni vele...

vissza