Almával töltött kifli

 

Almával töltött kifli

A jól bevált kelt tészta receptemet használva született meg ez az almatöltelékes kifli.

Ma egy nagyon finom almatöltelékes kiflit sütöttem. A jól bevált, megszokott kelt tészta receptemet használtam, ezt:

 

 

- 300 gr Nutri free Mix per Pane liszt
- 2 dl laktózmentes tej
- valamivel több mint fél csomag Dr. Oetker porélesztő
- csipet só
- 30 gr cukor
- 1 tojás sárgája+ 1 egész a kenéshez
- 1 ek olaj

A töltelék hozzávalói:

- 6 db közepes méretű alma
- 1 csomag Dr Oetker vaníliás cukor
- ízlés szerint őrölt fahéj, szegfűszeg
- 2-3 ek cukor

A tészta hozzávalóit a dagaszógép táljába mértem, majd összeállítottam. 50 fokos sütőben 35 percet kelesztettem. Eközben elkészítettem a tölteléket. Ehhez az almát megpucoltam, lereszeltem, kicsit állni hagytam, levét kinyomkodtam majd ízesítettem cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel. A megkelt tésztát 3 részre osztottam, majd egy enyhén rizsliszttel megszórt szilikon lapon kör alakúra nyújtottam..

Késsel négy részre vágtam...

..majd az ék alakokat késsel bevagdostam...

Az alma töltelékből egy kisebb adagot a a tészta szélére tettem és feltekertem..

Ezután kifli alakúra formáztam majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tettem..

A kifliket felvert tojjással lekentem..

180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütöttem...

A fenti tészta mennyiségből 10 db kifli készült, de ez változó lehet, ki mekkorára nyújtja, alakítja a tésztát. Egy biztos, én ebben a kelt tésztában még sosem csalódtam, ezerféleképpen elkészíthető tölthető, variálható. Csak ajánlani tudom! :)

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika

vissza