• 10
  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Almás-pudingos háromszögek

 

Almás-pudingos háromszögek

Glutén-és laktózmentesen

Ma egy almás-pudingos kelt tésztát készítettem, ki hogy hívja, táska vagy háromszög, teljesen mindegy, a lényeg hogy iszonyatosan finom :) :) A jól bevált kelt tészta receptemet használtam a tésztához, ezt.

 

 

Hozzávalók:

- 300 gr Nutri free MIx per Pane liszt (itt megvásárolható: Egészség Market)
- 2 dl laktózmentes tej
- valamivel több mint fél csomag Dr. Oetker porélesztő
- csipet só
- 30 gr cukor
- 1 tojás sárgája+ 1 egész a kenéshez
- 1 ek olaj

A töltelékhez:

- 1 csomag Dr. Oetker vaníliás pudingpor+ 300 ml laktózmentes tej
- 1 nagyobb alma
- 2-3 ek víz
- őröl fahéj
- 1 ek cukor

A tészta hozzávalóit a tej és az olaj kivételével a dagaszógép táljába mértem, kanállal összekevertem, hozzáöntöttem a tejet majd dagasztottam. Miután összeállt a tészta, hozzáadtam az 1 ek olajat is. Ezután 50 fokos sütőben 35 percet kelesztettem. Eközben elkészítettem a tölteléket. Ehhez az almát megpucoltam, apró kockákra vágtam, egy serpenyőbe tettem, hozzáöntöttem a vizet, cukrot, fahéjat és pár perc alatt fedővel lefedve megpároltam..

A pudingot 3 dl tejben a tasakon leírtak szerint megfőztem és hagytam kihűlni. Miután megkelt a tészta, rizslisztezett szilikon lapon kb.3-4 mm vékonyra nyújtottam, négyzet alakúra vágtam és a töltelékből kanalaztam rá..

A tésztát háromszög alakúra hajtottam..

..széleit rizslisztbe mártott villával összenyomtam, sütőpapíros tepsibe tettem.

.tetejüket pedig felvert tojással lekentem és 200 fokon 5-6 percet, majd további 20 percet 180 fokon sütöttem..

Tetejüket porcukorral megszórtam..

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika

vissza