
Pihe-puha kelt tészta a kedvenc töltelékemmel :)
Nagyon sokan megsütöttétek már a blogról a pizzakrémes grissinit, én is nagyon imádom, készítettem már kakaós és fahéjas verzióban is, de almás-fahéjasan még nem, eddig! :) Ma megsütöttem így is, hát mondhatom hogy brutál finom, isteni illat volt a konyhában sütés közben :)
Kövessetek a facebookon is :) (a képre kattintva megtalálható a blog facebook oldala)
A grissini hozzávalói: (a jól bevált almás fahéjas csavart csigám tésztája alapján)
- 300 gr Nutrifree MIx per Pane liszt
- 200 ml Alpro mandulatej
- 4 gr Dr. Oetker porélesztő
- csipet só
- 30 gr cukor
- 1 tojás sárgája
- 1 ek olaj
A fahéjas-almás töltelékhez:
- 5 kisebb alma
- 2 púpos ek cukor
- 1 tk őrölt fahéj
A tészta száraz hozzávalóit egy tálba mértem, kanállal összekevertem, hozzáöntöttem a langyos tejet és dagasztógéppel összeállítottam. 50 fokos sütőben kb. 35 percet kelesztettem, eközben elkészítettem az almás-fahéjas tölteléket. Ehhez az almákat megpucoltam, nagylyukú reszelőn lereszeltem, levét kinyomkodtam, hozzáadtam a cukrot és a faéjat majd összekevertem. Meglocsoltam kb egy evőkanál citromlével és félre tettem..A megkelt tésztát kevés rizsliszttel megszórt szilikon lapra tettem és kézzel párszor átgyúrtam, gombóccá formáztam..
..kb. 3-4mm vékonyra nyújtottam...
A tészta hosszabbik szélére tettem a tölteléket..
..majd félbehajtottam..
..és kb. 2 centi széles csíkokra vágtam...
..majd a tésztcsíkokat egyesével megcsavartam..
A rudakat sütőpapíros tepsibe tettem..
A sütő hőfokát 180-ra állítottam, kinyitottam a sütőajtót és rátettem a tepsit, így pihent a tészta míg a sütő el nem érte a 180 fokot. Ezután a csavart rudakat vékonyan lekentem olajjal (tojással is lehet de én már nem akartam újabbat felütni)
..és 180 fokon kb. 25 perc alatt készre sütöttem..
Nagyon finom!!! :)
Sütéseimhez az alapanyagokat az EgészségMarket biztosítja!
A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika