Almás-fahéjas grissini/csavart rúd

 

Almás-fahéjas grissini/csavart rúd

Pihe-puha kelt tészta a kedvenc töltelékemmel :)

Nagyon sokan megsütöttétek már a blogról a pizzakrémes grissinit, én is nagyon imádom, készítettem már kakaós és fahéjas verzióban is, de almás-fahéjasan még nem, eddig! :) Ma megsütöttem így is, hát mondhatom hogy brutál finom, isteni illat  volt a konyhában sütés közben :)

Kövessetek a facebookon is :) (a képre kattintva megtalálható a blog facebook oldala)

 

A grissini hozzávalói: (a jól bevált almás fahéjas csavart csigám tésztája alapján)

- 300 gr Nutrifree MIx per Pane liszt
- 200 ml Alpro mandulatej
- 4 gr Dr. Oetker porélesztő
- csipet só
- 30 gr cukor
- 1 tojás sárgája
- 1 ek olaj

A fahéjas-almás töltelékhez:

- 5 kisebb alma
- 2 púpos ek cukor
- 1 tk őrölt fahéj

A tészta száraz hozzávalóit egy tálba mértem, kanállal összekevertem, hozzáöntöttem a langyos tejet és dagasztógéppel összeállítottam. 50 fokos sütőben kb. 35 percet kelesztettem, eközben elkészítettem az almás-fahéjas tölteléket. Ehhez az almákat megpucoltam, nagylyukú reszelőn lereszeltem, levét kinyomkodtam, hozzáadtam a cukrot és a faéjat majd összekevertem. Meglocsoltam kb egy evőkanál citromlével és félre tettem..A megkelt tésztát kevés rizsliszttel megszórt szilikon lapra tettem és kézzel párszor átgyúrtam, gombóccá formáztam..

..kb. 3-4mm vékonyra nyújtottam...

A tészta hosszabbik szélére tettem a tölteléket..

..majd félbehajtottam..

..és kb. 2 centi széles csíkokra vágtam...

..majd a tésztcsíkokat egyesével megcsavartam..

A rudakat sütőpapíros tepsibe tettem..

A sütő hőfokát 180-ra állítottam, kinyitottam a sütőajtót és rátettem a tepsit, így pihent a tészta míg a sütő el nem érte a 180 fokot. Ezután a csavart rudakat vékonyan lekentem olajjal (tojással is lehet de én már nem akartam újabbat felütni)

..és 180 fokon kb. 25 perc alatt készre sütöttem..

Nagyon finom!!! :)

Sütéseimhez az alapanyagokat az EgészségMarket biztosítja!

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika

vissza