Almás zabpalacsinta

 

Almás zabpalacsinta

Glutén, tej, tojás és cukormentesen

A világ legfinomabb mentes palacsintáját sütöttem ma meg :) Nincs benne glutén, tej, tojás és még csak cukor sem :)

Hozzávalók kb. 8 db kb. 8-9 centi átmérőjű palacsintához:

- 100 gr Bauck Hof zabpehely (én ezt kávédarálóban lisztté varázsoltam)
- 1 közepes alma pucolva, reszelve
- 1 ek eritrit
- 1 csapott kk útifűmaghéj őrlemény
- 155 ml víz

Sütéshez:

- kókuszzsír

A Bauck Hof gluténmentes zabpehely apró szemű, de én kávédarálóban lisztté daráltam. Kimértem és tálba öntöttem. Hozzáadtam az útifűmaghéjat, az eritritet, a reszelt almát és beleöntöttem a vizet. Az egészen egy kanállal összekevertem és állni hagytam. Ez nem volt több 2-3 percnél, pont addig tartott amíg elővettem a szekrényből a palacsintasütőt és a kókuszolajat. Mielőtt elkezdtem sütni, kevertem rajta még egyet. A palacsintasütőbe kókuszzsírt tettem és egy evőkanál segítségével a masszából kis halmokat pakoltam a lapra, a kanál hátuljával ellapítottam és mindkét oldalukat takarék lángnál egy kicsivel magasabb fokozaton megsütöttem. Őrölt fahéjjal elkevert por eritrittel szórtam meg. Isteni finom!!!

vissza