Tutti gluténmentes holland kakaópor - gyártói nyilatkozat

 

Tutti gluténmentes holland kakaópor - gyártói nyilatkozat

mert a Tutti az tuti! :)

A  KAKAÓPOR

A mindennapok "hétköznapi" és ünnepi eledele a kakaó, amit millió formában fogyaszthatsz: italként, sütiben, fagyiban vagy csokoládé formájában. Talán nincs is olyan nap, amikor valamilyen módon ne kerülne be néhány gramm kakaó a szervezetbe - szinte észrevétlenül. Ez azonban jó, mert a kakaó bizonyítottan előnyös az egészségvédelemben: némi túlzással valóban csodaszer.

A kakaó egészségre gyakorolt, jótékony hatásairól számtalan tudományos tanulmány született. 
Nem titok, hogy a kakaó jót tesz a keringésnek, véd a cukorbetegségtől, óvja az immunrendszert is, valamint késlelteti az öregedést.

A kakaó, a tea, a vörösbor és a kávé egyaránt dúskál a polifenolokban, vagyis azokban a vegyületekben, amelyek antioxidáns hatással vannak a szervezetre - lekötik a szabadgyököket. Így rendkívül jótékony hatással bírnak az immunrendszerre és nagyágyúk a daganatos betegségek elleni harcban.

A kakaó, egészen pontosan a kakaóban található flavonol tipusú vegyület - az epicatechin egyféle vitaminnak számít. Kutatások igazolták, hogy a kakaó rendszeres fogyasztása az, amely tartós és kiegyensúlyozott módon képes segíteni a szervezet, főleg a keringés munkáját.

 

A kakaópor (is) sokszor felmerülő kérdés egy gluténérzékeny számára. Sokan nem tudják, honnan tudnának garantáltan gluténmentes alapanyagot egy-egy sütéshez beszerezni. Én megkerestem a Tutti Kft. ügyfélszolgálatát ez ügyben és az alábbi meggyugtató választ kaptam:

"Cégünknél, a TUTTI Kft-nél, mint minden általunk gyártott terméket, a  HOLLAND KAKAÓPOR -t is alapos vizsgálatnak vetjük alá, megvizsgálva a termékekben előforduló allergén anyagok jelenlétét az esetleges keresztszennyeződések miatt. 

Ezen vizsgálatok tükrében mondhatjuk, hogy HOLLAND KAKAÓPOR termékeink gluténmentesnek tekinthetők a keresztszennyeződések által."

Kerekes Judit
minőségbiztosítási és higiénia vezető 

Az eredeti holland kakaóport az képre kattintva, a Tutti Kft. webáruházából is meg tudjátok vásárolni!

vissza