Haribo - Maoam allergének

 

Haribo - Maoam allergének

Gyártói nyilatkozat

Az alábbi levelet a HARIBO Hungária Kft.-től kaptam!

Polgárné Gáspár Anett
Minőségmenedzser

"A nemesvámosi gyárban gyártott L361-es kódú termékek összetevői között nincsen glutén allergén,  így keresztszennyeződés sem fordulhat elő.

A felhasznált glukózszirup, mint tudja nem tartozik az allergének közé, de esetenként előfordulhat, hogy búza feldolgozásával készült glükózszirupot is használunk, mely teljesíti a gluténmentesség feltételeit, azaz allergén tartalma minden esetben <20 mg/kg.

 Más HARIBO gyárak termékeinél előfordulhat, hogy glutén tartalmú alapanyag jelen van a gyárban, de minden esetben törekednek az elkülönítésre, ennek ellenére 100%-osan nem állíthatjuk a gluténmentességet.

A gyártó nyilatkozata alapján a MAOAM összetevői között nincs glutén tartalmú alapanyag, de a keresztszennyeződések elvi lehetősége miatt nem állítható 100%-os biztonsággal a gluténmentesség.

E mellett minden esetben az összetételi lista ellenőrzését javaslom."

Az ünnepek kapcsán forgalomba került egy Haribo szaloncukorka, ami ugyan nem a nemesvámosi gyártban, hanem Törökországba készül. Ezáltal nem L361-es kód van rajta, de a minőségmenedzsertől azt a választ kaptam, hogy a törökországban gyártott termék is gluténmentes, tehát fogyasztható gluténérzékenyek számára. 

Hurrá! :)

..és a Winter Mix is gluténmentes!! :)

 

vissza