Tejfölös gombapaprikás házi készítésű gnocchival

 

Tejfölös gombapaprikás házi készítésű gnocchival

Tartalmas, laktató egytálétel.

Tejfölös gombapaprikás házi készítésű gnocchival glutén- és laktózmentesen

Ezt a receptet már nagyon sokszor használta, mindig nagy sikere volt itthon, de még sosem jutottam odáig, hogy feltöltsem a blogba, de most eljött az ideje. :) Az eredetit az aproséf oldalán találtam, itt. Mindent pontosan úgy készítettem, ahogy ott le van írva, annyi apró különbséggel, hogy én gluténmentes lisztet és laktózmentes tejfölt használtam, íme az én verzióm..


Hozzávalók:

- 1 kg csiperke gomba
- 2-3 ek olaj
- 2 nagyobb fej vöröshagyma
- petrezselyemzöld
- 4 ek Lucullus őrölt fűszerpaprika
- 3 tk só
- 2 dl víz
- 400 ml laktózmentes tejföl
- 4 púpozott tk Schär Mix B liszt

Elsőként a gombát megpucoltam, majd vékony szeletekre vágtam. A vöröshagymát felaprítottam és az olajon kicsit megpirítottam. Rádobtam a pirospaprikát, felszeletelt gombát, sót és a felaprított petrezselymet is...

Alaposan összekevertem...

..majd felöntöttem vízzel, fedővel lefedtem és hagytam, hogy a gomba megpuhuljon. Közben forrásban levő vízben, kb. 10 perc alatt kifőztem a korábban elkészített és lefagyasztott gnocchit...

A gnocchi receptjét és elkészítési módját itt találjátok!

Miután megpuhult a gomba, egy kisebb tálban a tejfölt elkevertem a liszttel és a gombapaprikáshoz adtam, alaposan összekevertem és tálaltam..

vissza