Szűzpecsenye lecsós burgonyával

 

Szűzpecsenye lecsós burgonyával

Isteni finom egyszerű egytálétel!

A szerdai nap nálam mindig necces, folyton időhiányban szenvedek ezen a napon, így mindig korán reggel dobom össze az akutális napra tervezett ebédemet/vacsorámat. Ma sem volt másképp. Ezt a receptet készítettem el és hát nyugodtan mondhatom hogy baromi finom lett! ☺️

Hozzávalók:

- 50 dkg sertésszűz
- só, őrölt bors ízlés szerint
- 1 nagyobb és 2 ksiebb lilahagyma
- 3 db közepes méretű paradicsom
- 4 db zöldpaprika (ebből egy csípős volt, mi így szeretjük) ☺️
- 4 db közepes méretű burgonya
- 2 ek kókuszolaj
- 1 tk fűszerpaprika 
- 1kk őrölt fűszerkömény
- petrezselyem ízlés szerint

A húst kb. 2 centi széles szeletekre vágtam, sóztam, borsoztam és félre tettem. A burginyát uborka gyalun szép vékony szeletekre vágtam...

...majd felforrósított olajban kisebb adagokban kisütöttem, majd papírtörlőre szedtem...

Egy serpenyőben kb. 2 evőkanál kókuszzsíron megsütöttem a húsokat..

Nem kell több idő mint 2-2 perc minden oldalának! A megsült húsokat egy tálra szedtem. A maradék zsíradékon a véknoyra szeletelt hagymát megpároltam...

...rátettem a felkarikázott paprikát és paradicsomot, sóztam, borsoztam, őrölt köménnyel és pirospaprikával megszórtam és kb. 10 perc alatt megpároltam. (Attól függően hogy mennyire húsos a paradicsomunk, lehet hozzá kevés vizet önteni, nekem is kellett kb. fél decit.) 

Egy tűzálló sütőtál aljára raktam a lecsóalapot, erre került a korábban megsütött burgonya...

Majd a tetejét a hússzeletekkel fedtem be.

Majd a tálat 200 fokra előmelegített sütőbe tettem és kb. 5-6 perc alatt szép pirosra sütöttem..

Nagyon-nagyon finom! Feltétlen próbáljátok ki! ☺️


vissza