Szezámmagos csirke édes-csípős öntettel

 

Szezámmagos csirke édes-csípős öntettel

Igazi kínai kaja :) Szezámmaggal, édes-csípős, kissé savanykás mártással.

Nagyon régen ettem hasonlót egy kínai étteremben, de nem gondoltam volna hogy azt az ízvilágot a saját konyhámban is el tudom készíteni egyszer. Az eredeti receptre az Apróséf oldalán bukkantam, itt.



Hozzávalók:

- 2 egész csirkemell filé

A bundához:

- 200 gr rizsliszt
- 2 db kisebb tojás
- egy csomag Dr. Oetker sütőpor
- 1 csapott kk Dr. Oetker étkezési keményítő
- 1 ek étolaj
- 1 csapott kk só
- 9 ek víz

Az édes-csípős mázhoz:

- 4 ek ecet (10%-os)
- 4 ek cukor
- 3 ek méz
- 2 ek olaj
- 1 púpos tk Univer csípős pirosarany
- 2 ek szezámmag

Elsőként a csirkemell filét felkockáztam..

A bunda hozzávalóit egy mélyebb tálban csomómentesre kevertem, itt egy viszonylag sűrű masszát kell kapni, nem kell megijedni tőle, ilyennek kell lennie. A csirkemell kockákat ebbe a tésztába forgattam, majd forró olajba tettem és aranybarnára sütöttem, papírtörlőre pedig kiszedtem...

A máz hozzávalóit egy kisebb edényben összekevertem, felforraltam és le is zártam alatta a gázt. Az édes csípős szószt a húsra öntöttem és összeforgattam. A hús mellé rizst főztem.

vissza