
Egy recept, két végeredmény
Nagyon szeretem Rita lisztkeverékeit, egyszerűen és gyorsan készíthetünk belőlük édes és sós finomságokat egyaránt. Az amerika palacsinta lisztből most kétféle verziót készítettem, egy sósat és egy édeset! Az említett liszt így néz ki. (a képre kattintva webshopból megrendelhető, de más szinte minden DM üzletben lehet kapni)
Bármennyire is hihetetlen, egy és ugyan azon receptet használtam mindkettőhöz, elsőként most a sós verziót osztom meg veletek...
Hozzávalók:
- 1 csomag Hadarik Rita amerikai palacsinta lisztkeverék
- 350 ml Joya mandulás rizstej
- 1 db M-es méretű tojás
- 1 db M-es méretű tojás sárgája
- 50 ml olaj
Továbbiakban a sós palacsintához:
- egy csokor snidling
- fél kaliforniai paprika (piros színű)
- fél marék Violife növényi sajt
- csipet só
- fél kk őrölt bors
Az egészet a liszthez öntöttem (nem adtam hozzá cukrot!)...
...habverővel összekevertem és 10 percet állni hagytam. A kikevert masszát lemértem és kétfelé osztottam. Egyik feléből a lenti sós verzió készült, másik feléből pedig édes. Összesen 756 gramm volt a kikevert tészta, tehát ezt a mennyiséget feleztem!
Közben apróra vágtam a snidlinget és kaliforniai paparikát is felkockáztam.
A kikevert tésztához adtam a sót és az őrölt borsot, a paprikát és a felaprított snidlinget és a reszelt sajtot, majd összekevertem..
A serpenyőt (16 centi az alsó-belső mérete) olajspray-vel fújtam le és egy merőkanállal tettem bele a tésztából..
Közepes lángos sütöttem, addig amíg az oldala szépen elvált a formától, ekkor megfordítottam..
A kisült palacsinták az elején keményebbnek tűnhetnek, de 1-2 perc után királyul felpuhulnak és lehet csavarni őket. Én is ezt tettem. :)