Parmezános rántott cukkinikarikák

 

Parmezános rántott cukkinikarikák

Sütőben sütve!

Még mindig cukkinilázban égek :) Nem tudom mikor fogy ki a kertből, egy biztos, amíg terem én cukkinis ételeket készítek. Ma rántott cukkinire esett a választás. A receptet AranyTepsi oldalán találtam, itt.Nagyon egyszerű az elkészítés és ami legfőképp tetszett, az az volt, hogy sütőben is el lehet készíteni ezt a finomságot .

Hozzávalók (kb.2-3 főre):

- 1 nagyobb cukkini
- só
- pár ek olaj
- 100 gr rizsliszt
- 3 tojás
- 150 gr gluténmentes zsemlemorzsa
- 1 kk fokhagymagranulátum
- 1 tk szárított petrezselyem
- 50 gr laktózmentes parmezán sajt

A cukkinit megmostam, végeit levágtam és kb. fél centis karikákra szeleteltem. Közepéből a magot pici pogácsaszaggatóval kivágtam..

Közben előkészítettem a három tálat amiben paníroztam. Az egyikbe tettem a rizslisztet, a másodikba a tojásokat amit felvertem, a harmadikba pedig a zsemlemorzás amihez hozzáadtam a reszelt parmezánt, a petrezselymet és fokhagymagranulátumot.

A cukkini levét leöntöttem, mjad elsőként riszlisztbe...

..aztán tojásba...

.és a parmezános zsemlemorzsába forgattam..

Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral, megkentem 3 ek olajjal és a cukkini karikákat a tepsibe sorakoztattam..

Tetejüket olajjal megspricceltem és 180 fokon légkeveréssel 20 perc alatt megsütöttem..

vissza