Melegszendvics Szafi Reform vadas alapú feltéttel, padlizsánnal készítve

 

Melegszendvics Szafi Reform vadas alapú feltéttel, padlizsánnal készítve

Szerintem a világ legfinomabb melegszendója glutén-, tej és húsmentesen

Elképesztő finom házi melegszendvics krémet/feltétet készítettem a napokban, méghozzá Szafi Reform vadas alappal. Hús helyett padlizsánt használtam és a "házasságrecept" alapján sütöttem bagettet hozzá.

A padlizsános alapot így készítettem:

Egy normál méretű padlizsánt meghámoztam és kicsi, kb. 1x1 centis kockákra vágtam. Egy magasabb falú serpenyőbe tettem és a következő hozzávalókkal kevertem össze:

2 dl víz
1 ek kókuszolaj
40 g kókuszkrém
5 g frissen facsart citromlé
5 g mustár
40 g Szafi Reform vadas szósz alappor

Az egészet összekevertem, felforraltam majd takarék lángon fedő alatt többször kevergetve kb.12 percet főztem.

Nagyon sűrű massza lesz a végeredmény. Ezt kentem az előzőleg elkészített bagettre, amit a házasságrecept alapján sütöttem, ÍGY.

Tetejére Violife mozzarella sajtot reszeltem és sütőben grill fokozaton pár perc alatt megpirítottam. Brutál finom, pikáns, krémes! Nagyon rég ettem ilyen jóót! :)

(az ötletet az Instagramon láttam Edina oldalán, aki egy másik Szafis poralappal hasonló módon készített melegszendvicset)

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza