Lecsós hús tarhonyával

 

Lecsós hús tarhonyával

Sertéskarajból a legfinomabb, én gluténmentes tarhonyával ettem.

Könnyű, gyors ebédötlet!

Még sosem készítettem lecsós húst, pedig így utólag gondolva nem nagy dolog, nincs sok munka vele. Ezt a receptet és ötletet Betti barátosnémtól kaptam és ma el is készítettem ebédre! ..meg kell hogy mondjam, nem csalódtam! :) Betti blogján ez a a recept itt talalható.

Hozzávalók:

- 1 kg csont nélküli karaj szeletelve
- 2 üveg lecsó
- egy nagyobb és 3 kisebb fej vöröshagyma (ez ízlés szerint változhat)
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- őröltbors
- ételízesítő
- olaj
- rizsliszt

A hússzeleteket sóztam, borsoztam, rizslisztbe forgattam majd kevés olajon mindkét oldalukat gyorsan kisütöttem...

A vöröshagymát, fokhagymát megpucoltam, előbbit fél karikákra, utóbbit karikákra vágtam...

.amit a hús után fennmaradt olajon üvegesre pirítottam, visszatettem rá a hússzeleteket...

.ráöntöttem a két üveg lecsót, tettem rá egy csapott evőkanál ételízesítőt és egy kevés sót, majd takarék lángon a hús puhulásáig főztem. Köretként Barbara gluténmentes tarhonyát készítettem.

Nagyon finom ízletes étel! Még egyszer is köszönöm az ötletet és a receptet is Betti!

vissza