• 10
  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Húsos-zöldséges töltött roló

 

Húsos-zöldséges töltött roló

Ebben aztán minden finomság benne van. :) Csirkehús, joghurt, kaliforniai paprika, uborka, paradicsom és lilahagyma.

Megéri dolgozni vele :)

A napokban bukkantam erre az ötletre a Kreatív Mánia facebook oldalán, nagyon megtetszett a töltött tölcsér, de tudtam hogy eléggé időigényes a dolog, így halogattam, eddig :)

Ma nekifogtam és nyugodtan mondhatom, nem bántam meg! Megéri pepecselni vele, mert nagyon- nagyon finom a végeredmény!

Íme a recept, átalakítva glutén- és laktómentes verzióra...

Hozzávalók: (a csésze nálam 2,5 deciliter mennyiséget takar!!!)

- 1/2 csésze laktózmentes tej
- 1/2 csésze víz
- 3 evőkanál olaj
- valamivel kevesebb mint 1/4 csésze cukor
- 1 db felvert tojás
- 1 és 1/2 teáskanál só
- 3 teáskanál instant élesztő
- 4 csésze Nutri-free mix Per pane liszt

Tetejére kenéshez:

- 1 db tojás
- 1 ek laktózmentes tej

A töltelékhez:
- fél kg csirkemell filé
- 1 tasak Lucullus fokhagymás salátaöntet por
- 1 doboz laktózmentes natúr joghurt
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 kisebb kigyóuborka
- 2 db paradicsom
- 2 fej lilahagyma

A tészta hozzávalóit a dagasztógép táljába mértem, elindítottam a gépet és az olajat csak akkor adtam hozzá, amikor a tészta már majdnem összeállt. Kb. 5-6 percig dagasztottam, közben elkezdtem a technika órát, legyártottam a tölcséreket... Kartonlapból vékonyabb csíkokat (kb. 15 centi széleseket) vágtam, tölcsér alakra formáztam, tüzőgéppel összetűztem...

.és bevontam alufóliával...

Ezután a kidagasztott tésztát enyhén rizslisztezett lapra borítottam, ahol annyi részre osztottam amennyi tölcsért korábban készítettem. A darabokat vékony kígyóvá sodortam és a tölcsér végétől kezdve feltekertem...

Miután feltekertem a tölcsérekre a tésztát,sütőpapírral bélelt tepsibe fektettem őket..

... 50 fokos sütőben kb. 30-35 percet keltek..

Lekentem őket a felvert tojás és a tej keverékével és 190 fokon sütöttem 30 percet.

Amíg sültek a tölcsérek, felkockáztam a csirkemellet, sóztam, borsoztam és kevés olajon megsütöttem. A zöldségeket megmostam, kb. egyenlő nagyságúra kockáztam, a Lucullus salátaöntet port a natúr joghurttal kikevertem és a zöldségekre öntöttem.

Miután megsültek a tölcséreim, megtöltöttem őket a hússal és a joghurtos zöldségekkel.

Persze nem lett olyan szép mint az eredeti receptben található, de nem érdekel! :) a lényeg, hogy baromi finom :)

A tölcsérekből egyébként nagyon könnyen kijöttek az alufóliával körbetekert papírformák, az oldalukat néhányszor megnyomtam, tekertem rajta egyet és ki is jött.

vissza

Partnerek