Húsmentes vegán rakott cukkini Szafi Free köleskolbásszal

 

Húsmentes vegán rakott cukkini Szafi Free köleskolbásszal

Annyira finom rakott étel, hogy elmondani nem tudom!

Rakott cukkini Szafi Free köleskolbásszal, talán az egyetlen olyan húsmentes étel, amit a férjem is örömmel fogyaszt, nagyon-nagyon ízlik neki. :)

Imádom a köles alapú kolbászt, aminek receptjét Fitdepo Évinek köszönhetem. :)

Most cukkini+krumpli keverékével rakott ételként készítettem, paradicsommal, paprika karikákkal, édesburgonyával, de akár céklával is fel lehet turbózni. :)

Meghámoztam és vékony szeletekre (kb. 3 mm) vágtam a cukkinit és burgonyát (ennek mennyisége ízlés szerint alakul, én kb. 2-3 cukkinit és 5-6 db közepes burgonyát vettem alapul). Alufóliával betakargattam és 180 fokos sütőben kb. 25-30 percet pároltam, sütöttem.

Közben elkészítettem a köleskolbászt  ehhez 100 g kölest 250 g vízzel, egy csipet sóval megfőztem, adtam hozzá 1 evőkanál Szafi Reform kolbász fűszert és 1 tk. Szafi Reform füstölt pirospaprikát. 

Olívaolajjal kifújtam egy kerámiaformát de tepsiben is tökéles lesz, majd a következőképp rétegeztem:

Az elkészült masszát a cukkini-burgonya karikák közé pakoltam, nyakonöntöttem sörélesztőpehellyel  elkevert Joya kókusztejszínnel, tettem rá paradicsomkarikákat és újra visszatoltam a sütőbe kb. 15 percre. Végén került rá növényi sajt, amit már csak ráolvasztottam. Illatos, laktató és olyan egyszerű, mint az egyszeregy. Nincs olyan hét, hogy ne készíteném el, imádjuk!!!

(lejjebb vannak mág fotók, mivel nekem nincs problémám a tejfehérjével, időnként laktózmentes tejföllel és sajttal készítem, de növényi tejtermék helyettesítővel is nagyon finom)

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza