Gyros pitában

 

Gyros pitában

Mester házi kenyérlisztből

Annak idején Betti szerettette meg velem a pitát :) Soha nem készítetttem még korábban, azóta viszont nagyon sokszor. Ma kipróbáltam Mester házi kenyérlisztből, nagyon nagyon finom lett. Tök jó zsebes és puha. Így készítettem..

Hozzávalók:

- 250 gr Mester házi kenyérliiszt (itt megvásárolható: Mester Család)
- 225 ml hideg víz
- 3 gr Dr. Oetker porélesztő
- 1 tk cukor
- 1 tk só
- 2 ek olaj

A "töltelék" hozzávalói:

- 60-70 dkg csirkemell filé
- 1 csomag Lucullus Gyros fűszer
- ízlés szerint Lucullus fokhagymapor
- 1 doboz laktózmentes joghurt
- pici só és bors

- 5-6 db paradicsom
- 1 szál kígyóuborka
- 2 fej lilahagyma
- 1 piros kaliforniai paprika 

A tészta hozzávalóit a dagasztógép táljába mértem és összeállítottam. Ez a tészta elég lágy, de nem kell több lisztet tenni hozzá. Szépen formázható lesz majd. Én ilyen tésztáknál eldobható gumikesztyűt használok, azzal sokkal könnyebb a tésztával bánni. A kidagasztott tésztát kesztyűs kézzel vettem ki a tálból és rizsliszttet megszórt szilikon lapra tettem. Többször átgörgettem, míg mindenhol rizslisztes lett a tészta és az egészet egy rúddá formáztam..

..majd késsel 6 részre osztottam..

A gombócokat egyesével gombóccá formáztam, figyeltem rá hogy minden oldalát érje rizsliszt így nem fog ragadni nyújtáskor...

A tésztagombócot kb. 15 centi átmérőjűre nyújtottam..

..és 35-40 percet hagytam kelni. Ez idő alatt elkészítettem a csirkehúst és a zöldségeket. A kaliforniai paprikát, paradicsomot és a lilahagymát felkockáztam, feldaraboltam. A joghurtba kevertem a foghagymaport, sót és borsot. A csirkehúst felcsíkoztam 2-3 ek olajjal és a gyros fűszerporral összekevertem és állni hagytam. 

A pihentetés leteltével a sütőt 250 fokra állítottam (igen, nem elírás, 250 fok) és a tepsit betoltam. A piták egy-két perc alatt elkezdtek púposodni..

Összesen 6-8 percet sütöttem, félifőben megfordítottam a pitákat és a másik oldalukat is megsütöttem..

Közben egy serpenyőben elkészítettem a húst is. A megsült piták széleit levágtam, belül ilyen szép zsebesek voltak..

A közben megsütött húst és az összeapírított zöldségeket valamint a foghagymás joghurtot rétegeztem a pitában...

Íme a mai finomság, ez volt az ebédem :)

Isteni finom :)

Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat a Mester Család biztosítja!

webaruhaz.mestercsalad.hu


vissza