Görög tortilla/wrap

 

Görög tortilla/wrap

Gluténmentesen

...hát végre ezt is elkészítettem :) Már nagyon régóta szerettem volna igazi, gluténmentes wrap-ot sütni, hát most sikerült :) A receptet itt találtam.

Hozzávalók a tésztához:

- 300 gr Nutri-free Mix per Pane
- 1 kk Dr. Oetker sütőpor
- 1 kk só
- 170 ml langyos víz
- 25 ml olaj

A töltelékhez:

- csirkemell filé
- Lucullus gyros fűszersó
- olaj
- laktózmentes natúr joghurt
- fokhagyma
- só
- őrölt bors
- paradicsom
- lilahagyma
- uborka

A tészta hozzávalóit egy tálba mértem és kézzel összegyúrtam. Nem kell hozzá robotgép, mert ez egy viszonylag masszív tészta, engem talán a só-liszt gyurmára emlékeztett a legjobban :) MIután öszegyúrtam, 4 gombócra osztottam és vizes konyharuhával letakartam, hagytam pihenni fél órát...

Amíg a tészta pihent, elkészítettem a húst és a zöldségeket. A csirkemell filét felcsíkoztam, a fűszersóval és kevés olajjal összekevertem, kicsit állni hagytam, majd egy serpenyőben kisütöttem. A zöldségeket megmostam, feldaraboltam..

A natúr joghurtba tettem egy összetört fokhagymát, sóztam, borsoztam.

A tészta pihentetése után a gombócokat rizslisztezett szilikon lapon egyesével kinyújtottam. Elég makacs ez a tészta, kicsit határozottabban kell nyújtani, de azért meg lehet vele küzdeni :) Mivel elég egyenetlenül tudtam nyújani, ezért egy kistányért tettem a már papírvékonyra nyújtott tésztára és késsel körbevágtam, hogy az igazi kör alakú forma meglegyen a wraphoz...

A tésztát egy száraz serpenyőbe tettem (nem, nem kell alá olaj vagy bármilyen zsiradék) és közepes lángon pár perc alatt megsütötem. Tényleg rövid idő kell hozzá. Amikor már kezd hólyagosodni a tészta, akkor meg is fordítottam és a másik felét is megsütöttem...

Nem szabad hosszú ideig sütni, mert kemény lesz!!!

Miután kivettem a serpenyőből a tésztát, azonnal meg is töltöttem :)

vissza