Gnocchi

 

Gnocchi

Gnocchi, az olasz krumplinudli.

Korábban ettem már Schär márkájút, előre csomagoltat, amit csak forró, sós vízben ki kellett főzni. Mondanom sem kell, horror áron kapható, ezért kitaláltam, hogy el kellene készíteni itthon... Ennek kivitelezője most épp az Anyukám volt :) Ezúton is köszönöm neki!!!

Az eredeti receptet itt találtam. Gluténmentes verzióban pedig így néz ki...


Hozzávalók:

- 60 dkg burgonya
- 1 tojás
- 1 csapott tk só
- fél csapott tk őrölt bors
- 10 dkg Nutrifree Mix per Pane liszt
- 7,5 dkg Schär Mix B liszt

A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd burgonyanyomón áttörjük. A kihűlt burgonyához hozzáadjuk a tojást, sót és a borsot, majd hozzáadjuk a lisztet és összegyúrjuk. Anyukám szerint egy nagyon könnyű, lágy rugalmas tésztát kapott, miután összegyúrta a hozzávalókat. A tésztából kevés rizsliszttel megszórt munkalapon ujjnyi rudakat sodrunk, feldaraboljuk...

...kezünkben pici gombóccá formáljuk, majd villa hátoldalával kissé megnyomjuk...

Formázás után kb. 15 percet pihentetjük a tésztát, majd forró, sós vízben kifőzzük.

vissza