Gluténmentes ravioli házilag Szafi Reform galuska lisztből

 

Gluténmentes ravioli házilag Szafi Reform galuska lisztből

Életem első ilyen étele! Soha nem készítettem még, de azt hiszem kiváló lett!

Ahogy a csupa habos-babos, krémes, fondanttal borított tortákért sem vagyok oda, úgy a házi tészta készítése is eléggé távol állt tőlem.. eddig. Ma viszont kipróbáltam valami egészen újat, legalábbis számomra újat. Bár a Szafi Reform galuska lisztet használtam már korábban is, de nyújtott tésztát még nem készítettem belőle, így most ennek is el jött az ideje! 

A ravioli készítéshez használt formát a Cookori.com konyhafelszerelési webshopban szereztem be, itt!

Hozzávalók kb. 25-26 db raviolihoz:

  • 100 g Szafi Reform szénhidrátcsökkentett gluténmentes galuska lisztkeverék 
  • 2 db M-es tojás
  • 1 db M-es tojássárgája
  • 25 g víz
  • 2 g só
  • + 5 g Szafi Reform szénhidrátcsökkentett gluténmentes galuska lisztkeverék a gyúráshoz és nyújtáshoz 

Töltelék:

  • 200 g laktózmentes túró
  • 125 g bébispenót
  • ízlés szerint őrölt bors, só 
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma 
  • 1 db kisméretű tojás
  • 50 g laktózmentes reszelt sajt

Öntet/szósz:

  • ízlés szerint, én most laktózmentes sajtkrém, laktózmentes tejföl, egy kisebb fej zúzott fokhagyma, só, bors keverékével öntöttem nyakon

Elsőként a tésztát készítettem el. Ehhez a folyékony alapanyagokat tálba mértem és villával alaposan összekevertem. Hozzáadtam a lisztet és összegyúrtam, majd 5 percig hagytam pihenni a tésztát. Közben elkészítettem a tölteléket. Ehhez a spenótot forró sós vízbe tettem, így főztem 2 percet. Hideg vízzel leöblítettem, majd apróra vágtam és a töltelék többi hozzávalójával összekevertem. Ennyi.  Amíg pihent a tészta, épp el is készültem vele.

A tésztát liszttel megszórt szilikon lapon vékonyra nyújtottam. (én két részre vettem, hogy könnyebb legyen dolgozni vele) A ravioli készítőt lemértem (nyilván nem centire pontosan  csak úgy nagyjából, hogy tudjam mekkora tésztát kell rátennem. Majd az alábbi módon ráterítettem a kinyújtott tésztát...

A töltelékből pici halmokat tettem a lyukakba...

..és a tészta másik felével befedtem...

Párszor átmentem rajta nyújtófával...

Ilyen könnyen le lehetett húzni a felesleges tésztaréteget..

A sárga betétet kivettem és fejtetőre fordítottam, így szépen kijött belőle a ravioli..

A egy edényben sóval vizet forraltam, majd a raviolit a gyöngyöző vízbe tettem és kb. 2-3 perc alatt (párszor megforgatva) kifőztem. Szűrőlapáttal vettem ki a vízből, majd tálaltam..

Ez valami brutál finoooom!  Rengeteg féle töltelékkel elkészíthető, én most így, húsmentesen próbáltam, nagyon finom és nagyon laktató! 

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza