Fűszeres padlizsánkrém

 

Fűszeres padlizsánkrém

Igazi mártogatós finomság!

Igazi mártogatós finomság! Nagyon szeretem, mert egyszerű elkészíteni!

Hozzávalók:

- 3 db kisebb padlizsán
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 dl olívaolaj
- 2 ek laktózmenes tejföl
- 1 tk Univer mustár
- egy kisebb vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- néhány csepp citromlé
- só
- örölt bors

A padlizsánt és a paprikát megmostam, végeiket levágtam, majd mindegyiket félbevágtam. Sütőpapíros tepsibe fektettem őket..

..és 180 fokos sütőben 45-50 perc alatt megsütöttem. Akkor jó, amikor a padlizsán húsa megbarnul, külső lila héja pedig egészen sötétbarna lesz..

Megvártam míg teljesen kihűl, ezután kikapartam a belsejét, egy magasabb falú tálba tettem és turmixgéppel pépesítettem. Hozzákevertem a tejfölt, mustárt, sót, borsot, aprított vöröshagymát és fokhagymát, majd az egészen kevertem egyet.

Íme a gyönyörű színű végeredmény..

vissza