Fűszeres csicseriborsókrém glutén-és tejmentesen

 

Fűszeres csicseriborsókrém glutén-és tejmentesen

Imádni való, abbahagyhatatlan csemege! :)

Egy ideje foglalkoztat ez a csicseriborsó ügy. Még sosem vettem, nem is ettem eddig, de most megtört a csend :) Vettem egy üveg főtt csicserborsót a Lidl-ben és készítettem belőle egy igggggen tuti mártogatóst, vagyis egy fűszeres krémet! A receptet itt találtam hozzá...



Hozzávalók:

- 2 bögre főzött csicseriborsó ( a bögre nálam 3 dl-es volt)
- 1 és fél tk só
- 1 és fél kk Lucullus őrölt bors
- 2 kk Lucullus őröl gyömbér
- 4 kk Lucullus őrölt pirospaprika
- 1 kisebb vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek Univer mustár
- 4 ek Univer ketchup
- 2 db főtt tojás
- 150 ml kókuszolaj (itt kapható)

Elsőként a tojásokat keményre főztem, a csicseriborsót leszűrtem, hagytam lecsepegni, majd kimértem a két bögrényi adagot. Hozzáadtam a sót, borsot, gyömbért és a pirospaprikát. A hagymákat megpucoltam, a vöröshagymát apróra vágtam ,ezt is a csicserihez adtam, a fokhagymát pedig lereszeltem és szintén beletettem.. A mustárt és a ketchupot is a keverékhez adtam, majd a megfőtt tojást megpucoltam, késsel kicsit összevagdostam és a csicseris masszába tettem. Beleöntöttem a másfél deci kókuszolajat és botmixerrel pürésítettem.

Húú hát ez valami iszonyatosan tökéletes ízbomba!!! Feltétlenül veszek még ilyen üveges csicseriborsót, nagyon nagyon tetszik ez a recept, pikk-pakk össze lehet állítani és már kenhető is..mondjuk itt épp a mindenmentes barna maglisztes kenyeremre :)

Iyen gyönyörű színe lett :)

vissza