Cukkini tortilla

 

Cukkini tortilla

Glutén-és tejmentesen szénhidrát szegényen

Imádom a cukkinit, ezer arca van, sokféleképpen készítettem már, rengeteg cukkini alapú receptem van fent a blogban. Most egy újabb variácót próbáltam ki, az elképzelés Szilviától származik, ez lenne az..

Én a liszteket lecseréltem és tejet sem használtam, így készítettem..

Hozzávalók 3 db, kb. tenyérnyi méretű cukkini tortilla laphoz:

- 1 közepes méretű cukkini
- 1 db M-es tojás
- 2 ek zabpehelyliszt
- 1 ek barna rizsliszt
- 1 kk só

Sütéshez:

- 2-3 tk kókuszzsír (itt kapható)

A cukkinit megmostam, végeit levágtam és apró lyukú reszelőn lereszeltem.

Megsóztam és állni hagytam, hogy levet eresszen. Ezután levét kinyomkodtam, hozzáadtam a liszteket és a tojást majd kanállal összekevertem...

Egy serpenyőbe kókuszzsírt tettem, a masszából 2-3 evőkanál mennyiséget kanalaztam, ellapítottam..

.és közepesnél kicsit alacsonyabb lángon pár perc alatt megsütöttem majd megfordítottam és a másik oldalát is átsütöttem..

Tányérra tettem, majd a maradékot is kisütöttem, összesen 3 db lepényem lett. Igazából bármivel tölthető, én most piros színű kaliforniai paprikát tettem rá és csirkemelll csíkokat sütöttem meg kókuszzsíron, kevés sóval és tarka borssal, ezeket pakoltam a cukkini tortillára..

vissza