Burgonyafőzelék

 

Burgonyafőzelék

Sült virslivel szeretem a legjobban a burgonyafőzeléket.

Azt gondolná az ember, csak egy főzelék... de kell némi átalakítás ebben a diétában...

Hétfőn általában főzeléket készítek ebédre, nekem teljesen mindegy milyet, mert szinte mindegyiket szeretem, de a fiammal már más a helyzet. Mióta suli után itthon ebédel, nem kevés nehézséget okoz, mert nem mindent eszik meg! Így ma közös megegyezéssel burgonyafőzelék készült sült bécsi virslivel.





Hozzávalók:

- 3 db, kb. 80 dekának megfelelő burgonya
- egy kisebb fej vöröshagyma
- 2-3 ek olaj
- egy babérlevél
- só ízlés szerint
- 1 tk őrölt pirospaprika
- egy kis dobozos laktózmentes tejföl (180 gr)
- 1-2 ek rizsliszt

A burgonyát meghámoztam, megmostam majd kis kockákra vágtam. A hagymát megpucoltam és felaprítottam. Egy kisebb edényben olajon üvegesre pároltam, rádobtam a pirospaprikát majd a felkockázott burgonyát és felöntöttem vízzel. Beletettem a babérlevelet is és hagytam hogy felforrjon, majd sóval ízesítettem. Közben egy kis tálban a a tejfölt simára kevertem, hozzáadtam a rizslisztet és tovább kevertem, amíg csomómentes nem lett. A főzelék vízéből kivettem 2 evőkanállal és a tejfölös lisztes leverékhez adtam, szintén csomómentesre kevertem. Miután a burgonya megpuhult, a habarást a főzelékhez adtam, közben folyamatosan kevertem, hogy ne csomósodjon.

Nagyon finom, krémes állagú főzeléket kaptam. Bécsi virslit sütöttem hozzá..

vissza