Bolognai raguval töltött háromszögek

 

Bolognai raguval töltött háromszögek

Igazi maradékmentés gluténmentesen.

A másnapos kajákkal úgy vagyok, hogy jó-jó, elmegy ha épp nincs időm mást készíteni. Ez alól kivételt képez egy jó marhagulyás, ami szerintem sokkal finomabb másnaposan mint frissen készítve jah meg a köleskolbis rakott cukkini, na azt 3 napig is simán eszem. Egyébként a sima húslevest sem szeretem már másnap, finnyás(ka) vagyok, nah. Tegnap bolognai készült (nem Szafis poralapból, hanem csak simán paradicsomszósz, fokhagyma, só, bors, édesítő, fahéj, bazsalikom, reszelt sárgarépa került bele, most nem csak hússal, hanem vegyesen, apróra vágott cukkinivel, vöröshagyma alapon készítettem.) Nagyon finom lett de nekem másnap már nem játszik sajna. Ezért gondoltam, hogy a maradék szószt elkészítem úgy mintha pizza lenne, aztán valamiért csak simán háromszög alakúra vágtam a tésztalapokat. A ragut nem melegítettem fel, mert szerintem úgy nagyon eláztatta volna a tésztát, így masszívabb állaga volt.

A tésztához a szokásos és számomra jól bevált "házasságreceptet" hívtam alapul.

360 g langyos víz
40 g almaecet
4 g só
2 g porélesztő
200 g Szafi Free Expressz liszt
80 g Szafi Reform kenyér-és péksütemény liszt

Ezeket a fenti sorrendben összekevertem, 10 percet pihentettem majd kevés kenyérliszttel megszórt szilion lapon átgyúrtam és kb. 1 centi vastagra nyújtottam. Háromszögeket vágtam a tésztából, erre került a bolognai ragu. 180 fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütéssel sütöttem kb. 35 percet (ez az idő sütőnként eltérő lehet). Megszórtam reszelt sajttal, tettem rá paradicsom karikákat és még kb. 10 percre visszatettem a tepsit a sütőbe.

Szerintem nagyon finom lett! :) Mini szendvicsek, szaftos töltelékkel, amit aztán bármilyen zöldséggel fel lehet dobni vagy akár növényi sajt is mehet a tetejére.

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza