• 10
  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Bolognai cannelloni

 

Bolognai cannelloni

Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes!

Életem első igazi olasz étele. Eddig soha nem készítettem még cannellonit, igazából gluténmentes verzióban nem is találkoztam még ilyen tésztával. Mióta a Piaceri Mediterranei termékeivel ismerkedem, azóta ez a "probléma" is megoldódni látszik, hisz' ez a tészta megtalálható kínálatukban!

                                                      ⇣⇣⇣

A bolognai cannelloni hozzávalói:

- 600 g darált sertéshús
- 2 ek kókuszzsír
- másfél üveg Globus bolognai mártás (tudom hogy el lehet készíteni otthon is, de én most ezt használtam)
- egy doboz Piaceri Mediterranei cannelloni tészta (200 g)

A besamel mártáshoz:

- 50 g Liga margarin
- 30 g rizsliszt
- 400 ml rizstej
- tetejére Viloife pizzás sajt (ez tök jól elolvad)

A darált húst kókuszzsíron megpirítottam, ráöntöttem az üveges bolognai alapot és pár perc alatt összefőztem. Egy edényben a rizstejet felmelegítettem, egy másikban pedig a margarint megolvasztottam. Hozzáadtam a rizslisztet, összekevertem és apránként öntöttem hozzá a felmelegített tejet, majd sűrű, mártás szerűre főztem. Egy jénai tál aljra kentem a besamel felét...

A kész bolognai alapból kb. 4-5 evőkanálnyit ennek tetejére kentem (nagyjából ugyan ennyit hagytam a végére) majd a tésztákat egyesével megtöltöttem a maradék bolognai szósszal. (a tésztát nem kell előfőzni!!!)

..és szorosan egymás mellé sorakoztattam..

A maradék besamelt és bolognait összekevertem, bevontam vele a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőbe tettem, 40 percre. Miután letelt a sütési idő, reszelt növényi sajtot szórtam rá és további 5-10 percet sütöttem...

Íme a végeredmény! Hihetetlne finom, abszolút nem érezhető rajta a tejmentesség! A tészta puha, a húsos ragu pedig isteni illatos! :)

A Piaceri Mediterranei termékek itt szerezhetők be:

www.egeszsegmarket.hu

 

vissza