Babgulyás

 

Babgulyás

Életem első babgulyását is megfőztem!

Kiadós, tartalmas egytálétel

A babgulyással is úgy voltam eddig, mint még sok más étellel, soha nem főztem még. De most rászántam magam, hát nem bántam meg! :) Nagyon-nagyon finom lett! Az recept amit egy az egyben követtem, az Apróséf oldalán található, itt.Én pedig így készítettem...



Hozzávalók kb. 6 főre:

- 2 nagyobb fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- fél kg sertéscomb
- 25 dkg füstölt szalonna (vagy bármilyen füstölt hús)
- 3 db sárgarépa
- 3 db fehérrépa
- 2 db nagyobb paradicsom
- fél kg Tellér fehérbab
- Lucullus babérlevél
- Lucullus őrölt pirospaprika
- só
- étolaj

A csipetkéhez:

- 10 dkg Nutrifree Mix per Pane liszt
- 1 tojás
- csipet só

A babot forró vízben háromszor alaposan átmostam, majd sós vízben áztattam egy éjszakán át. Másnap a sárgarépát és a fehérrépát felkarikáztam, a paradicsomot és a húst felkockáztam..

A babot egy edénybe tettem, annyi vizet engedtem rá, hogy ellepje, tettem hozzá egy babérlevelet és elkezdtem főzni...

A hagymát apróra vágtam, kb. 1 dl olajon üvegesre dinszteltem, hozzáadtam az összenyomott fokhagymát, majd a felkockázott húst is és fehéredésig főztem...

Rátettem két csapott evőkanál pirospaprikát és elkevertem...

Hozzáadtam a paradicsomot, a sárgarépát és fehérrépát..

...felöntötem vízzel és hozzáadtam a kisebb darabokra vágott füstölt húst is..

Kb. fél órát főztem, majd hozzáadtam a babot is és annak főzőlevét is, mert ebben a receptben és más oldalon is azt olvastam, hogy attól még ízletesebb lesz a gulyás...

Így főztem egészen addig, amíg a hús és a bab is puha lett.

A csipetkéhez a lisztet, tojást és sót összegyúrtam, majd kisebb darabokat csipkedtem belőle. Akkor adtam a leveshez, amikor már a hús és a bab is teljesen megfőtt. Akkor jó, ha a tészta feljön a leves tetejére.

Jó étvágyat kívánok! :)

vissza